Krølvingede stuefluer

Opdrætsbeholder: En 2 1/2 l. malerspand er fin. Til ventilation bruges en nylonstrømpe (klip et stykke ud af strømpen så der er en åbning midt over spanden, hvor strømpen kan samles med en klemme). Nederst på spanden skæres en åbning der passer til en drikkebeholder til fugle.

Beholderen stilles varmt omkring 30 grader.

Fremgangsmåde: Drikkebeholderen fyldes med vand og "truget" fyldes med vat, så fluerne ikke drukner.

Der podes med en god portion fluer.

Fluerne fodres med lidt nektar og lidt Alumin (modermælkserstatning), oven på nylonstrømpen.

Til æglægning bruges et plastiklåg eller bunden af et plastikølglas. I denne lægges der noget sammenkrøllet køkkenrulle der mættes med mælk (der må ikke stå for meget overskydende mælk i bunden da fluerne så kan drukne),

æglægningsbeholderen fornys hver anden dag.

Det ægfyldte køkkenrulle samt evt. maddiker overføres til et nyt ølglas eller en anden beholder, med en nylonstrømpe over.

Glas/ beholder stilles ved 25- 30 grader og maddikerne fodres. Når maddikerne har forpuppet sig, kommes de i en spand vand, hvor alle pupper vil flyde ovenpå, og let kan skummes fra, med en si i overfladen. Pupperne lægges til tørre på lidt køkkenrulle og deles derefter i passende portioner.

Foder (maddiker):

Hvedeklid

Alumin (modermælkserstatning)

Vitaminer

Man blander Hvedeklid og Alumin, med lidt vitaminpulver, og tilsætter vand til man har en grødet masse, der ikke må være for våd. Der fodres lidt ad gangen, så der ikke er for meget uspist foder, der kan ligge og lugte.

Husk at fodre fluerne inden de selv bruges til foder.